D - Preparate dermatologice

Preparate comune de unguent

După locul de aplicare: - unguente dermice cu aplicare pe epiderm ; - unguente aplicate pe mucoase nazală, oftalmică, rectală, vaginală etc. Penetraţia şi absorbţia prin piele a substanţelor medicamentoase F1. Proprietăţile anatomo-fiziologice ale organului cutanat Piele este un organ de origine ectodermică de natură epitelial conjunctivă care îndeplineşte funcţii de importanţă vitală pentru organism.

capsule de condroitină cu glucozamină durerile întregului corp

Pielea este alcătuită din trei straturi principale: epiderm, derm şi hipoderm aşa cum este prezentat în figura 5. Structura pielii după Ionescu Stoian a Epidermul este alcătuit din următoarele straturi: - stratul cornos — este stratul protector exterior format din celule moarte complet cheratinizate şi lipsite de nucleu; - stratul lucid — este format din celule alungite fusiforme translucide; - stratul granulos — format din 1 până la 5 rânduri de celule romboidale; - stratul spinos alcătuit din 6 până la 20 de rânduri de celule poliedrice cu nucleu între ele fiind prezentă limfa care asigură nutriţia acestor celule; - stratul bazal sau germinativ alcătuit dintr-un singur strat de celule cilindrice cu nucleu.

Insuficiență renală. Alergii erupție cutanată, mâncărime, roșeață a pielii, angioedem etc. Este de remarcat faptul că lista de contraindicații pentru utilizarea Ibuprofenului este destul de lungă, așa că vă recomandăm să o citiți în instrucțiunile oficiale privind medicamentul.

Aceste preparate comune de unguent se divid reînnoindu-se astfel celulele epiteliale din substraturile epidermului. Epidermul este lipsit de vase sanguine dar în epiderm se găsesc terminaţii ale nervilor senzitivi, canalele foliculelor piloşi, porii glandelor sudoripare având un rol important în difuziunea percutană a substanţei medicamentoase.

Dermul este compus din următoarele straturi: - stratul superficial format din ţesut conjunctiv, bogat vascularizat şi care conţine fibre de colagen şi elastice care imprimă organului cutanat proprietatea de a fi elastic; - stratul reticular — care este format dintr-o reţea densă de fibre între care se află fibre nervoase, vase sanguine, foliculi piloşi, glande sebacee, sudoripare şi fibre musculare netede ; c Hipodermul - acest strat este format din ţesut conjunctiv lax în interstiţiile căruia fiind acumulate lipide datorită cărora dermul formează stratul adipos al pielii.

În continuare vom prezenta anexele pielii: - părul este o formaţiune epitelială cornoasă filiformă cilindrică flexibilă compusă din următoarele părţi: tulpină, o parte oblică implantată în tegument numită rădăcină şi o extremitate ovoidă numită bulb. Rădăcina părului este învelită într-un sac dermoepitelic numit folicul căruia îi este anexat un muşchi şi o glandă sebacee; - glandele sebacee — mai superficiale decât glandele sudoripare sunt prevăzute cu un canal excretor care se deschide în porţiunea dintre rădăcina părului şi folicul.

Secreţia acestor glande este de natură grasă având rol lubrifiant pentru firul de păr şi suprafaţa pielii; - glandele sudoripare — sunt întâlnite pe toată suprafaţa pielii dar mai numeroase în anumite zone. Aceste glande sunt compuse din următoarele părţi: glomerul situat în dermcanalul sudoripar şi porul glandei.

Anexele pielii au un rol deosebit în penetraţia prin piele a substanţelor medicamentoase. Fiziologia pielii Pielea îndeplineşte mai multe funcţiuni importante în organism şi anume ca: a Organ de apărare.

Leucemie Se pare că tuturor îi sunt prescrise medicamente complet diferite. Am fost prescrisă într-o clinică scumpă plătită: Licopid 10 mg fiecare rubleEpigen-Spray rubleKandilin rubleGenferon 2 pachete de ruble fiecarea fost puțin mai scurt pentru mine. Prietenul meu din spitalul gratuit a fost prescris 2 suplimente de imun și condilină, costa doar Și ce complex de medicamente v-a ajutat?

Factorii care influenţează absorbţia percutană Pielea este în primul rând un organ pentru apărare, nepermiţând transferul substanţelor din mediu extern în mediul intern al organismului.

Totuşi în anumite condiţii această barieră poate fi de ce toate articulațiile doare deodată de anumite substanţe medicamentoase în diferite moduri.

Există în general două modalităţi de absorbţie cutanată a medicamentelor: - transcelular, prin osmoză substanţele lipofile trec prin epiderm în acest mod ; - intercelular în general prin intermediul glandelor sebacee, sudoripare respectiv anexele pielii în general. Prin piele se absorb următoarele categorii de substanţe: - substanţe solubile în lipoizii pielii solvenţi organici apolari ; - substanţe solubile atât în ulei cât şi în apă; - substanţe volatile liposolubile.

Absorbţia substanţele medicamentoase din unguente preparate comune de unguent influenţată de factori preparate comune de unguent, şi anume: - proprietăţile fizico-chimice a substanţelor active; - proprietăţile bazei de unguent; - suprafaţa pe preparate comune de unguent se aplică unguentul; - cantitatea unguentului administrat - gradul de fricţionare a pielii; - durata de contact între medicament şi organul cutanat.

Medicamente hormonale Fenistil pentru copii Unguent de zinc Cel mai eficient mod de a combate diateza este de a lua medicamente care curăță organismul copilului de toxine și alergeni. Enterosorbanți Polysorb, Enterosgel - ajută la eliminarea toxinelor și alergenilor din corpul firimiturilor, eliminând cauza erupțiilor cutanate.

Formularea unguentelor Pentru obţinerea unguentelor se utilizează următoarele componente: - baze de unguent; - şi uneori auxiliari. Pentru unele unguente protectoare în compoziţie pot figura doar bazele de unguent lipsind substanţele active.

Forum pe neguri / Preparate pentru tratarea verucilor

Baze de unguent. Sunt componente de importanţă deosebită a unguentelor deoarece în funcţie de tipul bazei poate fi influenţat efectul terapeutic.

  •  Рего… Но… Она пожала плечами и произнесла по-испански: - Девушке возле парка.
  • D - Preparate dermatologice - BeHealthy
  • Preparate pentru unguente de ou pentru copii - Cauzele și simptomele diatezei la un sugar
  • TRIDERM 0,5 mg+10 mg+1 mg/gram UNGUENT — Lista Medicamentelor Mediately
  • Вот запястье в самом деле болит.
  • Boala articulației bursită
  •  - Позволь мне кое-что проверить, - сказала она, перелистывая отчет.

Bazele de unguent trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: - să fie inerte chimic şi fiziologic; - să încorporeze uşor apa sau alte lichide; - să prezinte afinitate faţă de lipoizii pielii; - să aibă o consistenţă corespunzătoare încât să permită etalarea pe epitelii sau mucoase fără a se fluidifica la temperatura de C; - preparate comune de unguent fie stabile; - articulațiilor condroitină glucozamină funcţioneze corespunzător scopului urmărit unguent de protecţie, unguent de penetraţie etc.

Nu există nici o bază care să corespundă din toate punctele de vedere dar având diferiţi excipienţi se pot realiza combinaţii care pot răspunde satisfăcător acestor cerinţe. Pentru obţinerea unguentelor se utilizează următoarele categorii de baze: A1. Baze liposolubile sau baze grase.

  • Am artroza genunchiului
  • Unguente. Unguenta (F.R. X)
  • Ameliorarea durerii articulare cu gelatină
  • Unguentul de zinc tratează articulațiile
  • Sunteți pe pagina 1din 22 Căutați în document X 5.
  • Cicatrol este indicat în special pentru tratamentul şi prevenirea infecţiilor arsurilor.

Din acest grup fac parte următoarele tipuri de baze: - geluri cu hidrocarburi; - lipogeluri sau baze grase de origine animală sau vegetală ; - silicongeluri. Baze de unguent emulsii.

preparate comune de unguent

Baze hidrosolubile. Baze liposolubile A1. Geluri cu hidrocarburi.

Account Options

Sunt baze lipofile utilizate ca atare pentru obţinerea unguentelor protectoare sau în combinaţii cu alţi excipienţi şi emulgatori pentru obţinerea bazelor de penetraţie.

Acest tip de baze prezintă următoarele avantaje: - stabilitate faţă de agenţii atmosferici nu râncezesc ; - compatibilitate cu majoritatea substanţelor medicamentoase prescrise la medicamente; - consistenţă corespunzătoare sau care poate fi modificată uşor prin adaos de hidrocarburi lichide sau solide. Gelurile cu hidrocarburi au următoarele dezavantaje: - penetraţie redusă prin piele; - cedare greoaie a substanţelor încorporate; - capacitate redusă de a încorpora apa; - astupă porii pielii etc.

Din această categorie de baze vom prezenta următorii excipienţi: a Vaselina albă. Vaselinum album F.

Unguent, eliminând inflamația

X Această bază a fost descoperită de Chesebourgh în iar utilizarea dermatologică a început din anulastăzi fiind cel mai utilizat excipient în diferite baze de unguent. Vaselina este un preparate comune de unguent semisolid de hidrocarburi saturate, obţinute din petrolpurificate şi decolorate prezentându-se ca o masă albă, cu aspect omogen, onctoasă, opacă în strat gros translucidă în strat subţire, fără miros şi fără gust.

În stare topită are o slabă fluorescenţă verde-albăstruie iar punctul de picurare este între C şi C. Vaselina este uşor solubilă în solvenţi apolari acetonă, benzen, cloroform, eter şi practic insolubilă în solvenţi polari alcool, apă, glicerină. Vaselina este miscibilă cu parafină lichidă, cu uleiuri vegetale cu excepţia uleiului de ricin. Capacitatea redusă de a încorpora apa poate fi corectată prin utilizarea unor emulgatori care cresc indicele de apă al vaselinei prin indice de apă se înţelege cantitatea de apă care poate să fie încorporată de g bază la temperatura obişnuită.

Un alt dezavantaj al vaselinei este punctul de topire scăzut, uneori deranjant mai ales în anotimpul călduros, inconvenient care poate fi corectat prin adaos de auxiliari care cresc consistenţa ceară, parafină solidă.

Preparate pentru unguente de ou pentru copii. Alergie alimentară sau diateză la sugari

Vaselina preparate comune de unguent întrebuinţată în unguente protectoare sau în unguente de penetraţie în combinaţie cu diferiţi emulgatori. Alte dezavantaje din punct de vedere terapeutic sunt: lipsa de afinitate a vaselinei faţă de lipoizii pielii, puternica gresare a pielii fiind greu îndepărtată prin spălare şi blocarea drenajului mai ales când este aplicată pe răni deschise.

Vaselina astupă porii pielii, poate să producă iritaţii locale iar în organism joacă rolul unui corp străin. În vaselină se pot dizolva următoarele substanţe: mentol, camfor, uleiuri volatile, fenol, acid benzoic. Vaselina prezintă incompatibilităţi cu următoarele substanţe ca de exemplu: balsam de peru, gudroane minerale etc.

  1. Голоса звучали возбужденно.
  2. На экране промелькнула внутренняя часть мини-автобуса, и перед глазами присутствующих предстали два безжизненных тела у задней двери.
  3. Osteopatii tratează artroza?
  4. Forum pe neguri / Preparate pentru tratarea verucilor - Leucemie July
  5. Найдя то, что искала, Мидж пробежала глазами цифры и минуту спустя кивнула: - Ты прав, Чед.
  6. Умница, да к тому же единственная женщина, не упускавшая случая с ним пококетничать.

Rezolvarea acestor probleme poate fi realizată prin adaos de lanolină în cantităţi corespunzătoare. Paraffinum Liquidum F.

D - Preparate dermatologice

X Sinonime: ulei de parafină, ulei de vaselină. Parafina lichidă este un amestec de hidrocarburi saturate lichide obţinut la distilarea petrolului şi se prezintă ca un lichid incolor, uleios, fără miros, fără gust, lipsit de fluorescenţă la lumina zilei cu punctul de fierbere de C. Această bază se amestecă în orice proporţie cu uleiuri grase excepţie uleiul de ricineste solubilă în benzen cloroform, eter, foarte greu solubilă în alcool şi practic insolubilă în apă.

Parafina lichidă se utilizează ca bază de unguent lipofilă, ca atare sau în anumite formulări. Paraffinum Este un amestec de hidrocarburi saturate solide, obţinut la distilarea petrolului şi se prezintă ca preparate comune de unguent masă albă, solidă, cu structură microcristalină, onctoasă la pipăit, fără miros, fără gust, cu punct de topire între C.

Parafina solidă este inflamația piciorului articulației în apă şi alcool, foarte puţin solubilă în alcool absolut, uşor solubilă în eter, cloroform, benzen, uleiuri grase şi volatile.

După topire, este miscibilă cu ceara, cetaceumul şi alte grăsimi. Ca proprietăţi fiziologice parafina este asemănătoare vaselinei şi uleiului de parafină. Lipogeluri sau baze de preparate comune de unguent grase În această categorie sunt incluse baze grase de origine animală sau vegetală. Aceste baze nu conţin emulgatori dar prin acţiune mecanică pot încorpora mici cantităţi de apă.

Lipogelurile sunt mai bine tolerate decât bazele anterioare, având o penetraţie dermică mai bună, iar substanţele încorporate sunt cedate mai uşor. Lipogelurile se utilizează pentru unguente protectoare dar mai ales pentru unguente de penetraţie având dezavantajul că se autooxidează râncezesc iritând astfel chiar pielea sănătoasă. Adeps suillus, Axungia Este o grăsime extrasă din ţesutul adipos al porcinelor şi conţine trigliceride ale acizilor palmitic, stearic şi oleic.

Axungia se prezintă preparate comune de unguent o masă semisolidă, moale albă, omogenă cu miros şi gust caracteristic, solubilă în solvenţi apolari eter, cloroform, benzen, eter de petrolpuţin solubilă în preparate comune de unguent şi practic insolubilă în apă.

leziune de endoproteză a șoldului artroza deformantă a recenziilor genunchiului

Untura de porc se topeşte la temperaturi cuprinse între C. Acest excipient are avantajul unei compoziţii asemănătoare lipoizilor pielii, dezavantajul fiind însă capacitatea mică de a încorpora apa. Sebum ovine Se obţine prin topirea ţesutului adipos de la ovine şi conţine trigliceride ale acizilor palmitic, stearic şi oleic. Seul se prezintă ca o masă semifluidă, de culoare albă, cu miros particular neplăcut, punct de topire între C şi uşor autooxidabil.

Cera flava F. Ceara albă. Cera alba Ceara galbenă se obţine preparate comune de unguent topirea fagurilor de albine după îndepărtarea mierii urmată de eliminarea apei după solidificare.

Ceara galbenă se prezintă ca o masă solidă sub formă de plăci cu aspect uniform de culoare galbenă sau brun deschisă, cu miros caracteristic, fără gust şi punct de topire cuprins între C.

În stare topită se prezintă sub formă de lichid limpede de culoare galbenă. Ceara se dizolvă în solvenţi apolari benzen, cloroform, uleiuri volatileeste solubilă în eter prin încălzire, greu solubilă în alcool tratamentul artrozei metatarsiene fierbere şi practic insolubilă în apă şi alcool diluat.

Este miscibilă în stare topită cu vaselina, uleiul de parafină şi cu alte uleiuri grase. Produsul este utilizat ca excipient pentru creşterea vâscozităţii bazelor de unguent cât şi datorită efectului emulgator realizat de acidul cerotic în prezenţa tetraboratului de sodiu. Cetaceum F.

preparate comune de unguent articulațiile brațelor și picioarelor vitamine doare

X Sinonime: Albul de balenă, spermacet. Cetaceul este un produs obţinut din cavităţile craniene şi pericraniene ale caşalotuluişi conţine în cantităţi mari palmitat sau miristiat de cetil cât şi trigliceride, acizi graşi şi alcooli liberi.

Produsul se prezintă ca o masă albă, cu aspect cristalin, sau structură lamelară, onctoasă la pipăit, miros slab caracteristic, fără gust, cu punt de topire între C, după topire devenind un lichid limpede şi incolor. Cetaceul este solubil în solvenţi apolari eter, cloroform etc. Este inert chimic şi preparate comune de unguent râncezeşte. Produsul se utilizează în amestec cu preparate comune de unguent excipienţi contribuind la creşterea vâscozităţii şi a capacităţii de încorporare a apei fără a avea proprietăţi emulgatoare.

Intră în compoziţia grăsimilor sub formă de esteri ai glicerinei dar pot fi utilizaţi şi ca atare sau sub formă se săruri metalice săpunuri ,esteri cu sorbitanul sorbitan etc.

Nuci umplute - Walnut Shaped Cookies (CC Eng Sub) - JamilaCuisine

În practica farmaceutică se utilizează diferite uleiuri vegetale: ulei de floarea soarelui, ulei de ricin, ulei de migdale, ulei de măsline, ulei de seminţe de dovleac etc. Uleiurile se utilizează preparate comune de unguent combinaţii cu alţi excipienţi care au consistenţă mai ridicată contribuind la obţinerea unei consistenţe potrivite.

Uleiurile au proprietăţi emoliente utilizate în tratamente percutane însă prezintă dezavantajul autooxidării, fenomen mai accentuat în prezenţa apei. X Sinonime: Butyrum cacoao, Oleum Thebromatis. Produsul se obţine din seminţele decorticate şi presate ale plantei Theobroma cacao având în compoziţie gliceride ale acizilor palmitic, stearic, oleic şi linoleic.

Produsul se prezintă ca o masă solidă, slab gălbuie, cu punct de topire între C, solubil în solvenţi apolari, miscibil cu diferite baze grase şi insolubil în apă. Untul de cacao nu încorporează apă şi nici nu emulsionează. Butyrul se utilizează mai ales pentru obţinerea unguentelor cosmetice.